Logo
  • En gemensam röst från en av Europas mest konkurrenskraftiga regioner.

Karin Wanngård, Ordförande i Stockholmsregionens Europaförening

Stockholmsregionen

Lediga tjänster

 

Stockholmsregionens Europakontor i Bryssel söker EU Policy Manager – samordnare/handläggare

Vill du vara med och göra Stockholmsregionen till Europas mest attraktiva storstadsregion?

Har du kunskap om politiskt styrda organisationer och om EU-frågor parat med intresse för samhällsfrågor och en akademiska utbildning som bas? Bor du – eller kan och vill du bosätta dig – i Bryssel? Läs vidare!

Stockholmsregionens kontor i Bryssel ägs och styrs av en förening bestående av Stockholms stad, Stockholms Läns Landsting och Kommunförbundet Stockholms Län (huvudmedlemmar) samt Region Uppsala, Region Västmanland, Regionförbundet Sörmland, Region Gotland och Mälardalsrådet. Vi ska främja medlemmarnas gemensamma politiska intressen genom att samverka i frågor som rör regionens förhållande till EU. Uppdraget är dels att följa arbetet inom EU:s institutioner och skapa kontakter i syfte att påverka; dels att medlemmarna får tidig information och ökad kompetens; dels att stärka Stockholmsregionens roll i Europa och EU – vara ”regionens röst i Bryssel”. På kontoret arbetar fem personer, plus tidvis praktikanter och projektanställda. Läs mer på www.stockholmregion.org

Din roll innebär att du ansvarar för ett bevakningsområde som omfattar fyra-fem ämnesområden, exempelvis miljö, energi och inre marknad. Du ansvarar för bevakning, analys och bedömning av aktuella EU-frågor och initiativ, och du är föredragande i föreningsstyrelsen för det aktuella bevakningsområdet. I rollen ingår att författa PM, yttranden, texter till hemsida och nyhetsbrev m.m. samt även administrativa arbetsuppgifter. Du har kontakter och samarbete med representanter för EU:s institutioner samt övriga partners och intressenter inom ditt bevakningsområde. Du har även kontakt med förtroendevalda och tjänstemän i våra medlemsorganisationer, och fungerar som kontaktperson för en eller flera av organisationerna. Du arbetar tätt tillsammans med VD, vår andra EU Policy Manager och med vår kommunikatör.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning (t.ex statsvetare, jurist, samhällsvetare eller fil.kand). Du har ett samhällsintresse och kunskap om politiskt styrda organisationer och kommunal verksamhet, liksom om EU:s institutioner och EU-frågor. Det är avgörande att du är van att skriva och presentera dokument (både PM och webbtexter), liksom att du uttrycker dig mycket väl på både svenska och engelska i tal och skrift. Vi förutsätter att du behärskar Office-mallarna väl. Vi värdesätter om du har relevant arbetslivserfarenhet. Språkkunskaper utöver engelska samt kunskap om Stockholmsregionen är också meriterande.

Som person är du kommunikativ och bra på att skapa relationer. Att du är prestigelös och har bra samarbetsförmåga är förutsättningar för att fungera i rollen eftersom vi är en liten arbetsplats. Det krävs också initiativförmåga och eget driv i kombination med analytisk förmåga och att förmåga att tänka strategiskt.

Vi erbjuder varierande arbetsuppgifter i en roll, som innebär många kontaktytor och möjlighet att bygga nätverk. Du arbetar i en spännande internationell miljö och får inblick i EU:s beslutsfattande. För rätt person finns stora möjligheter att bidra med kompetens och initiativ, och samtidigt själv utvecklas. Vi erbjuder förmånliga villkor och vi är dessutom ett trevligt, prestigelöst team som sitter i fina lokaler i centrala Bryssel.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, tel +46 (0)709955888

Placering

Bryssel

Ansökan

Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan snarast, dock senast 27 februari.

Du ansöker på www.chefspoolen.selänk till annan webbplats

 

Våra medlemmar

Stockholm Stad
Stockholms Läns Landsting
Kommunförbundet
Regionsförbundet Sörmland
Regionsförbundet
Mälardalsrådet
Västmanlands kommuner
Region gotland