Logo
  • En gemensam röst från en av Europas mest konkurrenskraftiga regioner.

Karin Wanngård, Ordförande i Stockholmsregionens Europaförening

Stockholmsregionen

Praktik

Stockholmsregionens Europakontor tar varje termin emot en praktikant till kontoret i Bryssel.

Praktikantens arbetsuppgifter består bl.a. av informationssökning, nyhetsbevakning, sammanställning av rapporter, uppdatering av diverse informationsmaterial, konferensbevakning, hjälp vid praktiska arrangemang samt allmänna kontorsgöromål.

Praktikplatsen ger god inblick i hur EU:s beslutsfattande går till och hur regioners roll i EU-samarbetet fungerar i praktiken. Du får som praktikant möjlighet att träffa många av de aktörer som arbetar i Bryssel och chans att skapa egna nätverk samt besöka organisationer och institutioner som finns på plats. Vi arbetar även nära våra medlemmar i Stockholmsregionen vilket ger kännedom om hur kommunal och regional verksamhet fungerar.

Vi söker en person som har god förmåga att samla in och strukturera information och förmedla informationen på ett tydligt och enkelt sätt till våra medlemmar. Därtill ser vi gärna att du är initiativrik och självgående. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav och ytterligare språkkunskaper och utlandserfarenhet är meriterande. Vi värderar även god förståelse för och/eller arbete inom kommunal/regional verksamhet högt.

Den sökande bör vara i slutskedet av eller just ha avslutat universitets- eller högskolestudier inom relevanta områden, t ex statsvetenskap, ekonomi eller juridik, gärna med EU-anknytning. Det är önskvärt att den sökande studerar eller har studerat på ett lärosäte i Stockholmsregionen eller har någon koppling till regionen.

Praktikperioden är en termin, dvs ca 20 veckor. Vi kommer under våren att öppna upp för ansökningar inför praktikperioden under höstterminen 2018.

Om du har frågor eller vill veta mer går det bra att höra av sig till Cecilia Sjölund på tel. +32 (0)478 09 71 74 eller per email till cecilia.sjolund@stockholmregion.org

Våra medlemmar

Stockholm Stad
Stockholms Läns Landsting
Kommunförbundet
Mälardalsrådet
Region gotland
Regionsförbundet Sörmland
Regionsförbundet
Västmanlands kommuner