Logo
  • En gemensam röst från en av Europas mest konkurrenskraftiga regioner.

Karin Wanngård, Ordförande i Stockholmsregionens Europaförening

Stockholmsregionen

Praktik

Vi söker nu höstterminens praktikant till vårt kontor i Bryssel!

Stockholmsregionens Europakontor är ett regionkontor i Bryssel. Vi ägs Stockholmsregionens Europaförening som där Stockholms stad, Stockholms läns landsting och Storsthlm tillsammans med Region Gotland, Region Uppsala, Regionförbundet Sörmland, Region Västmanland och Mälardalsrådet samverkar i EU-frågor. Vi bevakar arbetet inom EU:s institutioner och EU:s lagstiftningsprocess och arbetar för att påverka EU-politik i gynnsam riktning för regionen.

Som praktikant hos oss får du bland annat arbeta med att bevaka EU-institutionernas arbete och lagstiftningsprocesser, skriva PM och rapporter, gå på seminarium och evenemang och mycket mer. Du behöver vara intresserad av EU-politik men du behöver inte kunna allt - det viktigaste är att du vill lära dig.

Vi tror att du, för att trivas i rollen tycker om struktur och ordning, är nyfiken och har god förmåga att samla in och analysera information. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Det är ett plus om du dessutom har ytterligare språkkunskaper eller utlandserfarenhet. Du som söker bör vara i slutskedet av eller just ha avslutat dina universitets- eller högskolestudier.

Vi på Stockholmsregionens Europakontor tycker alltid det är kul att får ta del av nya idéer och perspektiv. Hos oss kommer du få god inblick i hur EU:s beslutsfattande går till och hur regioners roll i EU-samarbetet fungerar i praktiken. Du får möjlighet att träffa många aktörer i Bryssel och chans att skapa egna nätverk samt besöka organisationer och institutioner på plats. Du får dessutom arbeta med glada, trevliga och kunniga kollegor.

Praktikperioden är en termin, det vill säga ca 20 veckor. Höstens praktik inleds i början av september.

Skicka ditt personliga brev och CV till cecilia.sjolund@stockholmregion.org senast den 13 april.

Om du har frågor eller vill veta mer får du gärna höra av sig till Cecilia Sjölund på tel. +32 (0)478 09 71 74 eller skicka ett mejl till cecilia.sjolund@stockholmregion.org

Våra medlemmar

Stockholm Stad
Stockholms Läns Landsting
Kommunförbundet
Mälardalsrådet
Region gotland
Regionsförbundet Sörmland
Regionsförbundet
Västmanlands kommuner